Øving i koronatidene

Hvilke alternativer har vi til øving nå når vi rammet av begrensninger til å øve sammen. Ser det er flere kor som har samlinger over nettet via zoom eller andre videokonferanseapper på nettet, men det er ikke muligheter for å synge sammen med disse.

Så hvordan gjør vi det idag?

Dirigenten vår, Rannveig, lager øvingsfiler til oss på de sangene vi jobber med for tiden, som vi kan øve til. Disse filene får vi i 4 varianter; en for hver stemmeart. Der den aktuelle stemmearten er fremhevet med de andre litt i bakgrunnen. Ellers er så er det litt opp til oss selv hvordan vi vil jobbe.

Et annet verktøy vi har, er MuseScore. Dette er et program vi bruker for å få tonene til når vi øver hjemme. Det blir litt som øvingsfilmene som Rannveig lager, men bare toner.

Hvor lenge varer dette?

Det er vel ingen som vet med sikkerhet hvor lenge dette vil vare, og hvor lenge det vil gå før vi kan gjenoppta vanlige øvinger. Så det vil nok bli gjort flere vurderinger på hvordan vi skal jobbe sammen fremover. Det er bare å gjøre det beste ut av det mens vi følger myndighetenes anbefalinger og vurderinger.

Fremover

Så hvis dette varer frem i tid, så blir det nok noen så må bli litt bedre kjent med å bruke disse digitale verktøy og møteplasser. Vi kan jo ikke bare sitte hjemme for oss selv og ikke ha muligheten for å treffes innimellom.

En kommentar om “Øving i koronatidene”

Det er stengt for kommentarer.