elle melle og Klepp Mannskor

Tekst: Jon Holstad, Foto: Irene Gjellestad, Bengt D. Gullbrå

Videoer fra noen av fremføringene ligger nederst i artikkelen

Fredag kveld fikk ca. 120 tilhørere oppleve en flott konsert i Friluftshuset på Orre med Klepp Mannskor og Elle Melle.

Konserten ble åpnet av Klepp Mannskor med sangen «The way old friends do» av ABBA. Deretter fulgte et variert utvalg av sanger der Elvis og Vamp var representert før koret avsluttet med den fengende «Skomvær-valsen» av Erik Bye. Litt amerikansk sørstatsnostalgi ble det også med «Georgia on my mind» og svensk fest med drikkevisen «Klingom Bröder».

Deretter kom Elle Melle på scenen. De framførte et rikt utvalg av sine «gamle» og nye sanger, «På denne tiå her i fjor» var en. Typisk for alle sangene til Elle Melle er meningsfulle tekster og melodiøse, smektende melodier. Elle Melle sitt program ble humoristisk knyttet sammen av gruppa sine medlemmer Sven Olav Hyttbakk og Odd Erik Ognedal akkompagnert av Jon Konrad Strøm.

Til slutt var det tid for tre fellesnummer med både Klepp Mannskor og Elle Melle. Her fikk publikum høre «Det perlaste for meg», «Ser du då at eg er din» og «Himmelhøge sti» arrangert for mannskor av Amalie Skarsgaard. Både kor og artister frydet seg over samarbeidet, og den kraftige applausen etterpå var et tydelig signal om at tilhørerne gjorde det samme.

Kveldens pianist som akkompagnerte Klepp Mannskor var Tore Bols, og som vanlig var det Rannveig Skiri Mosbakk som energisk og engasjert dirigerte Klepp Mannskor. Gunnar Tønnessen var kveldens lydmester.